Intalnirea membrilor IMPSGA pentru prima data la Bucuresti

In perioada 23-24 martie 2017, Eurocom a fost gazda primei intalniri din 2017 a membrilor Independent MPS Global Alliance, care s-a desfasurat la Bucuresti. In cadrul acestei reuniuni, participanti din 8 tari au prezentat noutati legate de cele mai bune practici din domeniul Managed Print Services.

Unul dintre subiectele asupra carora toti participantii au fost de acord este tendinta de integrare in MPS a unor servicii conexe. Un prim pas il reprezinta incorporarea in oferta catre clienti a serviciilor de document management. Prin MPDS (Managed Print Document Services) se pot adauga functionalitati noi, care pot conduce la reducerea costurilor asociate proceselor de printing. Spre exemplu prin integrarea cu software-ul DMS se analizeaza denumirea fisierelor trimise la print de catre utilizatori si in functie prezenta anumitor cuvinte cheie acestea sunt blocate la print. Astfel utilizatorii nu vor mai putea tipari documente in interes personal, iar compania isi va reduce costurile.

Unii prestatori de servicii MPS, la cererea clientilor, au dus mai departe integrarea cu alte servicii IT, vorbind in prezent mai degraba despre IT Managed Services, prin care, alaturi de procesele de imprimare, sunt gestionate computerele, serverele, reteaua, ajungand sa se ofere inclusiv servicii de software development.

Fiind o alianta globala, al carei principal scop este colaborarea, membrii au incercat sa gaseasca clienti internationali carora le pot recomanda membri IMPSGA din alte tari, care intrunesc capabilitatile si criteriile de performanta referitoare la serviciile MPS.

Un alt subiect abordat au fost „gamechangers” si s-a identificat in piata un shift catre achizitionarea de servicii in detrimentul dispozitivelor, fie ca este vorba de printing, servere, etc..

Unul dintre memebrii IMPSGA, Xtandit, in prezentarea avuta, a insistat asupra avantajelor si dezavantajelor pe care le are un furnizor de MPS cand este multibrand, si anume obtinerea unui grad mai mare de independenta fata de producatorii de imprimante, atat financiara, cat si tehnologica. Producatorii au viteze diferite in innoirea portofoliului de produse, furnizorii de servicii monobrand fiind legati de ei au doar de pierdut in fata concurentei atunci cand acestia sunt in urma cu inovatia. Totodata este frecventa situatia in care clientii au echipamente pe care nu doresc sa le inlocuiasca nefiind amortizate si pe care furnizorul de servicii MPS este nevoit sa le preia in portofoliu si in cazul in care este monobrand acest lucru devine aproape imposibil.

IMPSGA este o organizatie independenta a companiilor specializate in Managed Print Services care acopera 9 tari, companiile membre obtinand venituri totale de 1 miliard de euro din activitati de profil, implicand 1200 de angajati din 250 de locatii si gestionand 500.000 de dispozitive, ce deservesc in jur de 50.000 de clienti.

Recomandă Intalnirea membrilor IMPSGA pentru prima data la Bucuresti


De la:
Către:

captcha