Canon

De 75 de ani Canon ofera tehnologie de varf pentru imagini clientilor lor din toata lumea. Gratie unei serii nesfarşite de idei si inovatii, Canon s-a mentinut in prim-planul domeniului in care activeaza. Canon dezvolta, produce si distribuie o gama in crestere de copiatoare, printere, aparate foto, dispozitive optice si alte produse pentru a satisface nevoile unui univers de clienti foarte variat. În alegerea produselor Canon, companiile şi consumatorii optează pentru tehnologii fiabile, elegante şi avansate. Grupul Canon reuneste un numar de 198 000 de angajati la nivel mondial. La nivelul lui 2011, Canon avea 277 de subsidiare. Vanzarile nete la nivel global au totalizat 45,6 miliarde de USD in 2011, iar profitul net 3,2 miliarde USD.

Canon este o organizatie recunoscuta in clasamentele realizate de publicatii de renume mondial. Business Week situeaza aceasta marca pe pozitia 35 printre cele mai bune marci din lume.

Fortune a plasat Canon la numarul 30 pe lista sa All Star a celor mai admirate companii din lume in 2005 si la numarul 5 in industria de calcul. Clasamentele s-au bazat pe un sondaj realizat in toata lumea printre 10.000 de directori, persoane cu functii executive si analisti de securitate din principalele companii. Iar conform rezultatelor sale globale din 2011 Canon ocupa locul 171 pe baza profitul net obtinut si pozitia 204 pe baza vanzarilor nete realizate in Fortune Global 500.

In 2005 Financial Times a plasat Canon la numarul 25 printre cele mai respectate companii din lume, iar pe preşedintele si directorul executiv al Canon Inc., d-l Fujio Mitarai, pe locul 10 printre cei mai respectati lideri de companie din lume. Clasamentele se bazeaza pe voturile a peste 1000 de persoane intervievate din 25 de tari. Conform rezultatelor din 2011, Canon ocupa pozitia 122 in Financial Times Golbal 500.

Totodata Canon se situeaza pe locul 3 in SUA ca numar de patente detinute in 2011 ceea ce este un indicator clar al inclinatiei catre inovatie a companiei.