Océ

Océ este un furnizor de top de tehnologii si servicii pentru managementul printului de documente. Solutiile companiei se bazeaza pe aplicatiile software proprii Océ pentru transmiterea de documente si date prin intermediul retelelor sau al Internetului catre echipamente de imprimare si arhive, local sau in intreaga lume. Suportul solutiilor destinate fluxului de documente il reprezinta imprimantele/copiatoarele si scanerele digitale Océ, considerate a fi cele mai productive si mai fiabile la nivel mondial.

Océ opereaza in total in 100 de tari,  in 27 dintre acestea avand propriile organizatii de service si vanzari. Compania detine centre de cercetare si productie in Europa, Statele Unite ale Americii, Canada si Singapore, insumand la nivel mondial aproximativ 20000 de angajati. In anul 2011 concernul olandez a realizat venituri de 2,597 millioane de Euro. Multe dintre companiile prezente in topul Fortune Global 500 sunt clienti Océ.

Océ este liderul mondial in domeniul multiplicarii, scanarii si imprimarii de formate A0, apreciindu-se ca in Europa 5 din 7 planuri alb-negru tiparite sunt realizate de echipamentele Océ.

Océ are o istorie de peste 135 de ani, pe care i-a dedicat dezvoltarii de noi produse si tehnologii. Astfel multe dintre echipamentele de tipar digital Océ au la baza tehnologii proprii: Océ White Ink, Océ CrystalPoint, Océ Copy Press, Océ Color Copy Press, Océ Gemini Instant Duplex, Océ Radiant Fusing, Océ VariaDot, Océ Color Image Logic, Océ Color Management module, Océ Image Logic, Océ Direct Imaging, Océ Direct scan, Océ Dynamic Switching Technology.

De-a lungul timpului, compania a obtinut o multitudine de distinctii internationale de la institutii prestigioase din domeniu precum: Better Buys for Business [USA]; What to Buy for Business [UK]; Buyers Laboratory Inc. [USA]; Business Equipment Research & Test Laboratories [UK]; Graphic Arts Technical Foundation [USA]; revista CADALYST [USA].

In 2010 Océ s-a alaturat grupului de companii Canon pentru a crea impreuna liderul global in domeniul tiparului digital. Canon dezvolta, produce si distribuie o gama in crestere de copiatoare, printere, aparate foto, dispozitive optice si alte produse pentru a satisface nevoile unui univers de clienti foarte variat. Grupul Canon reuneste un numar de 198 000 de anagajati la nivel mondial. Vanzarile nete la nivel global au totalizat 45,6 miliarde de USD in 2011.