Sustenabilitate

Eurocom isi desfasoara activitatea in concordanta cu cele mai bune practici referitoare la protectia mediului inconjurator, lucru demonstrat de certificarea ISO 14001 a sistemului de management de mediu obtinuta in 2010. Preocuparile noastre se centreaza in jurul a cinci arii focale:

  • Produse – Sistemele de printare, copiere si scanare, pe care le comercializam, au fost concepute luandu-se in considerare impactul asupra mediului inconjurator si deseori implica utilizarea de materiale reciclate in procesul de productie. Mai mult acestea au consum energetic minim (cele mai multe fiind certificate Energy Star) si au fost proiectate astfel incat sa poata fi remanufacturate, re-utilizate sau reciclate la sfarsitul duratei de viata. Principalul nostru partener de tehnologie – Canon – este acreditati ISO 14001 si a primit numeroase premii pentru eforturile depuse in acest domeniu. Pentru mai multe detalii vizitati http://www.canon-europe.com/About_us/sustainability/.
  • Deseuri de ambalaje – Marea majoritate a materialelor utilizate pentru ambalare sunt reciclabile, un procent important dintre acestea continand materiale reciclate. Sistemele de printare sunt livrate pe paleti de lemn care ulterior reintra in circuitul economic cu aceeasi destinatie. Totodata, specialistii nostri in logistica impreuna cu cei ai furnizorilor nostri asigura un grad maxim de incarcare per transport si per palet pentru a reduce cantitatea de deseuri de amabalaje. Mai mult pentru a ne asigura ca ne indeplinim obiectivele de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje am ales afilierea la o organizatie de profil de pe piata romaneasca – FEPRA.
  • Deseuri de toner si cerneala – Eurocom deruleaza un program gratuit de colectare a recipientelor de toner si cerneala de la clientii sai. Prin colaborarea cu o firma specializata acestea sunt colectate si ulterior valorificate/eliminate. Daca doriti sa fiti integrat in acest program va rugam sa ne contacti la telefon 021.311.29.70.
  • Deseuri de echipamente electrice si electronice – La sfarsitul duratei de viata a plotterelor, imprimantelor, copiatoarelor si scanerelor pe care le punem pe piata o parte dintre acestea sunt remanufacturate, restul intrand in circuitul reciclarii. Eurocom este membru fondator al ECOTIC, organizatie colectiva creata cu scopul preluarii responsabilitatilor ce le revin producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice pentru realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, si prin intermediul lor preia gratuit de la clienti DEEE-urile.
  • Deseuri din activitatea proprie – Preocuparea noastra pentru protejarea mediului inconjurator urmeaza intreg canalul de distributie – in amonte, la furnizorii nostri si in aval, la clientii nostri si bineinteles implica propria noastra activitate. In ceea ce priveste propria activitate, prin intermediul unei companii de profil trimitem spre reciclare toate deseurile sortate in prealabil.