Solutii de management al flotelor de echipamente de printare / copiere / scanare

Solutiile de management al imprimarii (dar si a scanarii si a copierii) de documente (Managed Print Services – MPS) adreseaza gestionarea flotelor de dispozitive hardcopy (copiatoare, imprimante, dispozitive multifunctionale si faxuri) dintr-o companie intr-o maniera unitara. În timp ce acest proces poate fi realizat intern de catre echipele de specialisti IT ai companiilor ce detin aceste flote, termenul este de obicei asociat cu externalizarea managementului flotei catre un furnizor extern.

Principalele caracteristici ale MPS sunt:

 • Managementul informatiilor de utilizare si administrare a echipamentelor si facturarea consolidata a utilizarii acestora
 • Intretinere proactiva a flotei de echipamente
 • Optimizare continua a mediului de imprimare / scanare / copiere pe toata durata contractului

Solutia MPS scalabila si versatila livrata Eurocom este construita dintr-o gama de module de service, din care clientul poate alege formula cea mai potrivita situatiei proprii. Astfel clientul poate sa opteze daca Eurocom ii va gestiona activitatile de printare sau si le va gestiona cu personalul propriu impreuna cu Eurocom. În ambele cazuri, serviciile se vor livra si se vor masura in baza unui nivel agreat de servicii – SLA.
Functiuni ale solutiei MPS licrate de Eurocom:

 • Monitorizarea flotei (uni sau multibrand) de echipamente in timp real, permite tratarea proactiva a incidentelor si managementul consumabilelor, prin furnizarea unui portal intranet pentru informatiile de stare a echipamentelor, citirea la distanta a contorilor, planificarea activitatilor si suport helpdesk. in functie de specificul proiectului, vor fi utilizate diverse aplicatii software: Canon iW Management Console, Canon e-Maintenance, Océ Meter Reading sau aplicatia Web proprie dezvoltata de  Eurocom: PFM (Print Fleet Management)
 • Raportare catre client cu doua paliere:
  • raportare nivel serviciu (performanta realizata fata de parametri de performanta definiti in SLA)
  • raportare service client (rapoarte personalizate de analiza cost / locatie, utilizare color / a/n, utilizare consumabile, etc.)

Aplicatiile software ce pot fi utilizate in acest caz sunt: Canon iW Management Console, Canon e-Maintenance, Océ Meter Reading sau aplicatia Web proprie dezvoltata de  Eurocom: PFM (Print Fleet Management)

 • Service desk – actioneaza ca punct unic de contact pentru toate cererile clientului, cât si pentru gestionarea, coordonarea si rezolvarea incidentelor
 • Mentenanta – 2 categorii de servicii: servicii de operare a flotei on-site (mentenanta zilnica – schimbare consumabile, curatare, rezolvare blocari hârtie, notificare HelpDesk) si servicii de reparatie – mentenanta proactiva si corectiva pentru flota de echipamente multibrand
 • Managementul configuratiei si al schimbarii – include modulele:
 • Gestionarea profesionala a configuratiilor echipamentelor (Configuration management) si mentinerea la zi a Bazei de Date de Configuratii
 • Managementul profesional al schimbarilor (Change management) ce permite executarea eficienta a cererilor de schimbare, informarea clientului asupra progresului si starii actuale, furnizarea de informatie manageriala despre schimbarile executate. Aceasta optiune este disponibila  numai prin aplicatia proprie Eurocom, PFM.
 • Managementul consumabilelor si ale pieselor de schimb – trateaza toate procesele de procurare, logistica si management al stocurilor pentru asigurarea la timp a consumabilelor necesare in toate locatiile
 • Evaluare continua – include colectarea, raportarea si managementul activ al informatiilor legate de aparitia de noi nevoi identificate pentru imbunatatirea si dimensionarea corecta a serviciilor si a flotei. Acest modul acopera: managementul capacitatii (inclusiv date despre utilizarea echipamentelor) si managementul disponibilitatii (optimizeaza echipamente, vizitele de service pentru reparatii). in functie de proiect, vor fi utilizate diverse aplicatii software: Canon iW Management Console, Canon e-Maintenance, Océ Meter Reading sau aplicatia Web proprie dezvoltata de  Eurocom: PFM (Print Fleet Management)
 • Management financiar si al activelor – acest modul sprijina optimizarea bilantului contabil prin furnizarea datelor pentru serviciile document agreate, inclusiv finantare. Cuprinde de la alocarea de costuri client si facturare pâna la managementul activelor de printare. Optiunea este disponibila numai cu aplicatia proprie Eurocom PFM.
Recomandă Solutii de management al flotelor de echipamente de printare / copiere / scanare


De la:
Către:

captcha